The First Purge (2018)

Bakom varje tradition ligger en revolution. Nästa nationaldag, bevittna hur Amerikas årliga 12-timmars laglöshet föddes. Välkommen till rörelsen som började som ett enkelt experiment: The First Purge. För att minska brottsligheten till under en procent resterande del av året, provar New Founding Fathers of America (NFFA) en sociologisk teori som ska ge utlopp för all aggression under en natt i ett utvalt område. Men när våldet från förtryckarna möter ilskan hos de utsatta, kommer smittan att explodera från försöksområdet och sprida sig över hela landet.


Som jag här längtat! Nu har jag äntligen fått se The First Purge! Kan nog lätt säga att det är en av de bästa i serien. Bra upplägg, bra lina samt bra roller av de inblandade.

Till en början är den ganska lugn, men efter ett tag spårar den ur. Först tänkte jag: “Detta är inte likt”, men sen så drog filmen igång och blev ett enda stort inferno av dödande. Det är lite hemskt med tanke på att sånt här händer i stora delar av världen. Jag menar inte att en “Purge” finns, men kollar man innbördeskrig, eller andra krig där två länder står emot varandra så är det samma koncept.

Kan bara rekommendera alla som sett de andra filmerna! Se den här. Ni kommer absolut inte bli besvikna.

Betyg: Betyg: ★★★☆☆

Trailer: